Admin menú
3ª edició del curs Pràctiques artístiques, participació i canvi social
Per cmayugo  a: Sep 18, 2014 [10:55]  expira: Sep 18, 2014 [10:55]  (202323 lectures)
QUÈ es treballa al curs?

- Identificar i conèixer les principals característiques dels projectes de transformació social a través de l’art.
- Extreure aprenentatges de pràctiques concretes.
- Viure en la “pròpia pell” els detonants individuals que motiven a participar individual i comunitàriament, i el paper de les arts en aquest procés.
- Conèixer el funcionament de diferents pràctiques artístiques que podem usar en l’acció comunitària.
Testar les arts visuals, plàstiques i escèniques com a eines d’acció comunitària i suggerir vies d’especialització i/o d’hibridació.
- Explorar algunes pràctiques concretes: teatre d’intervenció social, creació audiovisual, fotografia, graffiti, pintura, plàstica, collage, etc.

COM? Metodologia:

Formació presencial i vivencial. Aportació de continguts i treball d’anàlisi a partir de dinàmiques, exercicis, jocs i experiències, individuals, en petit i gran grup. Metodologia basada en la creativitat i la participació.

La formació s’ha estructurat al llarg de quatre sessions, on es proposa transitar des de la vivència i la participació activa, per les oportunitats que ofereix una àmplia diversitat de pràctiques artístiques en la transformació social de les comunitats.

Destinataris:

- Professionals de l’àmbit social i cultural, educadors/es, treballadors/es socials, facilitadors/es de grups.
- Artistes.
- Responsables d’entitats i equipaments que vulguin incorporar les arts, com a elements de transformació i canvi.

__QUAN?
__
18, 25 d’octubre i el 8, 15 i 22 de novembre 2014.

Dissabtes matí i tarda: de 10 a 14 i de 15 a 19h.

L’horari de la sessió d’intercanvi serà de 10 a 13h.

Més informació: http://artibarriblog.wordpress.com/4-serveis/4-formacio/
Presentació del Documental de poble del projecte “Mediona: cap a on anem?”
Per Teleduca  a: Jun 22, 2013 [15:37]  expira: Jun 22, 2013 [15:37]  (411060 lectures)
Després de Sant Joan… arriba la gran estrena del Documental de poble i també la presentació del vídeo sobre el procés educatiu que hem viscut a les quatre escoles de Mediona entre els mesos de gener i juny de 2013, amb l’arrencada del projecte “Mediona: cap a on anem?“.
Serà el dimarts 25 de juny a les 18h al Casal Medionenc de Sant Joan de Mediona.

Per saber-ne més:
http://medionafilxranda.wordpress.com/2013/06/18/projeccio-del-documental-de-poble/

El Documental de poble és el resultat d’un extens treball realitzat a les quatre escoles de Mediona: l’Escola La Fassina, l’Escola El Roure, l’Escola Epiqueia i l’Escola Renaixença entre els mesos de gener i juny de 2013. És fruit d’una teranyina d’entrevistes realitzades pels nens i les nenes, i que s’han anat coent poc a poc durant un procés d’elaboració de les seves històries de vida, representació dels seus vincles amb el territori, coneixement mutu, redescoberta de l’entorn i treball del seu sentiment de pertinença al municipi, visquin en el nucli que visquin.

En primer lloc, el dimarts 25 de juny hi haurà l’estrena del Documental de poble i també d’un recull videogràfic per exposar el procés de treball dut a terme, en clau familiar i adreçat als nens i les nenes participants, les persones entrevistades i la gent gran del poble que va donar la primera embranzida al projecte amb les cartografies audiovisuals: http://medionafilxranda.wordpress.com/cartografies-audiovisuals/

Posteriorment, es realitzaran quatre projeccions més del Documental de poble, seguides d’uns primers debats que aplegaran, per grups territorials de nuclis, els diversos veïns i veïnes de tot el municipi amb la idea d’anar construint plegats noves visions sobre el passat, el present i el futur de Mediona. Les dates i els horaris previstos són:

- Sant Joan de Mediona i Can Xombo – Dijous 27 de juny (19h a 21.30h)

- Les Cases Noves de Cal Pardo – Divendres 28 de juny (19h a 21.30h)

- Sant Pere Sacarrera i les urbanitzacions de la Font del Bosc, Sant Elies i Can Paixano – Dissabte 6 de juliol (18h a 20.30h)

- Urbanitzacions de Can Xamaio, Monterrei Parc, Can Verdaguer i la zona del Terme de Baix – Dissabte 13 de juliol (18h a 20.30h)

L’objectiu de tot plegat és fomentar el debat i organitzar una sèrie de trobades entre la població del municipi de Mediona que serveixin com a espai de trobada, reflexió i estructuració de propostes compartides.

Finalment, el 21 de setembre de 18 a 20.30h es presentarà el material inèdit del Documental de poble i d’aquesta manera s’engegarà tot el procés de constitució i es convocarà la primera reunió del Consell de Poble de Mediona, amb la representació dels diversos nuclis que conformen tot el municipi.

Aquest acte inaugural donarà el tret de sortida a una acció participativa i una dinamització comunitària que serveixi per generar i consolidar, de mica en mica, un procés de discussió pública sobre la custòdia del territori, l’acció comunitària de tipus relacional i la convivència al municipi.

Bloc del projecte: http://medionafilxranda.wordpress.com/
Plató dúplex en directe dins el projecte “Compartim les nostres ciutats: el
Per Mitjans  a: May 18, 2013 [09:24]  expira: May 17, 2014 [22:00]  (625452 lectures)
Avui dissabte 18 de maig – 17h30’ a 19h

A la sala d’actes del Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)
Obertura de portes a les 17h.
També hi haurà públic. Hi esteu tots i totes convidades!!!

Realització del plató de TV participatiu dúplex i en directe entre les ciutats de Barcelona (barri El Besòs i El Maresme) i Aix-en-Provence? (barri Jas de Bouffan), dins del projecte “Compartim les nostres ciutats: el punt de vista dels i les joves”.

A Barcelona, el procés està protagonitzat per un grup de 16 joves del barri El Besòs i El Maresme supermotivat i superimplicat!!! Ens ha encantat acompanyar-vos en aquesta aventura!!!

Per qui no pugui venir-hi, podeu seguir el streaming des de la pàgina web del projecte:
http://www.duplaixbarcelona.org/site/ca/

Esdeveniment de Facebook: http://www.facebook.com/events/506822229379862/
Vídeo promocional del plató: http://vimeo.com/66338593

Moltes gràcies per compartir-ho entre la vostra xarxa de contactes!!!
Projecte “Compartim les nostres ciutats: el punt de vista dels i les joves”
Per Teleduca  a: Apr 28, 2013 [10:30]  expira: Apr 27, 2014 [22:00]  (550748 lectures)
Aquest és un projecte de comunicació comunitària i participativa realitzat conjuntament per joves del barri d'El Besòs i El Maresme (Barcelona) i del barri de Jas de Bouffan (Aix-en-Provence, França) i desplegat entre el gener i el juny de 2013. Es tracta d'una iniciativa d'Anonymal i Mitjans. Xarxa d'Educadors i Comunicadors. A Catalunya, aquesta entitat compta amb la col·laboració de Teleduca, el Centre Cívic Besòs i LaTele?.
L’objectiu és descobrir conjuntament dinàmiques de comunicació comunitària per construir els seus propis discursos i fer sentir la seva veu, tot expressant les inquietuds i els desitjos que tenen sobre el seu entorn, la seva ciutat i la seva visió d’Europa a través de la creació audiovisual. Es tracta de generar aprenentatges compartits i aplicar metodologies participatives que, al mateix temps, serveixin perquè els i les joves puguin explorar la creativitat, les identitats i les emocions. Alhora busquem que s’adonin de les seves fortaleses per participar de forma activa al seu barri i a la seva ciutat, i així puguin transformar la seva quotidianitat.
La iniciativa té el suport de l’acció 1.3. sobre democràcia participativa del Programa Joventut en Acció de la Unió Europea i també de la ciutat d’Aix-en-Provence.
Actualment, s’està encarant el tram final del projecte, el moment en el qual tota la feina duta a terme en aquests mesos surt al carrer. El projecte arribarà al punt àlgic el 18 de maig amb la realització del plató participatiu dúplex en directe entre El Besòs i El Maresme (Barcelona) i Jas de Bouffan (Aix-en-Provence). Fins aleshores, s’han engegat diverses activitats públiques per donar a conèixer la iniciativa al barri.
El passat 25 d’abril entre 16h a 19h i en el Centre Cívic del Besòs els i les joves de Barcelona van viure una primera experiència de plató participatiu i van aprendre'n les dinàmiques de la mà d'un equip format per Anonymal, Teleduca i LaTele?. Va resultar tota una experiència.
Les properes activitats previstes són:
6 de maig - 18h a 19h
Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)
Presentació del projecte Compartim les nostres ciutats: el punt de vista dels i les joves al barri. Projecció dels vídeos documentals sobre el futbol base al barris de Jas de Bouffan (Aix-en-Provence) i El Besòs i El Maresme (Barcelona): Jeunes footballeurs face a la violence i Futbol: Negoci? Televisió? Esport?.
18 de maig – 17h30’ a 19h
Centre Cívic del Besòs (Rambla de Prim, 87-89)
Realització del plató participatiu dúplex en directe entre les ciutats de Barcelona (barri El Besòs i El Maresme) i Aix-en-Provence? (barri Jas de Bouffan).

2a edició curs "Pràctiques creatives, participació i canvi social" Artibarri
Per Teleduca  a: Apr 12, 2013 [17:00]  expira: Apr 11, 2014 [22:00]  (521710 lectures)
Us presentem la segona edició del curs que hem organitzat i que portarem a terme des de la Xarxa Artibarri entre finals d'abril i principis de juny de 2013. Aquesta segona edició, animats per la bona acollida que va tenir la primera, l’hem titulat Pràctiques creatives, participació i canvi social, amb la voluntat de seguir compartint el bagatge de coneixements acumulats des de diferents entitats que formen part de la Xarxa Artibarri.

La proposta formativa parteix de la vivència i de la pràctica d'associacions i persones de la Xarxa, i pretén promoure el debat i la reflexió entre els i les participants, i també facilitar eines i estratègies metodològiques que ajudin a desenvolupar projectes de pràctiques artístiques que pretenen la transformació social de les comunitats.

El curs serà impartit per tretze professionals expertes/s en desenvolupament comunitari i/o diverses pràctiques artístiques, que han unit esforços i han posat en comú estratègies i metodologies d’intervenció a través de l’art.

Les entitats que han organitzat i dissenyat aquesta formació han dedicat temps a la gestió, la comunicació i la coordinació d’aquest curs com a contribució a la Xarxa Artibarri, de la qual formen part. Aquestes associacions treballen en un sentit local i respectuós, i promouen condicions laborals justes i la igualtat laboral en temes de gènere, nacionalitat o raça. Pel que fa al preu del curs, s’ha intentat fixar un preu just a la formació proposada.

Esperem que la proposta resulti del vostre interès i us demanem que en feu la màxima difusió possible. Gràcies.

Podeu trobar informació del curs i com fer la inscripció a:

http://artibarriblog.wordpress.com/4-serveis/4-formacio/

Presentació de 6 nous capítols de Mestres
Per Mitjans  a: May 21, 2012 [15:33]  expira: May 20, 2013 [22:00]  (472802 lectures)
Docusèrie Mestres... una fita i un llarg recorregut (2005-2012)

La producció parla del paper de mestre i mestra, un rol que tots i totes juguem en una gran multiplicitat de processos socioeducatius que se succeeixen al llarg i l'ample de la nostra vida quotidiana. Mestres mostra la visió tant de qui aprèn com de qui ensenya, incidint que són funcions força intercanviables, i suposen un fort enriquiment personal i col·lectiu.

L'acte de presentació dels 6 nous capítols de la docusèrie televisiva MESTRES tindrà lloc el dimecres 23 de maig a les 19 h dins el recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts (c/Prat de la Riba núm. 77) de Granollers, dins el programa d'actes del MERCAT AUDIOVISUAL DE CATALUNYA (MAC).

Aquesta sèrie, MESTRES, és fruit del treball en xarxa i col·laboratiu en la marc de la XarMEC (Xarxa de Municipis per a l'Educació en Comunicació) i s'ha portat a terme a les poblacions de Cardedeu, Granollers, Mollet del Vallès i Santa Eulàlia de Ronçana. El 2009 es van presentar els 7 primers capítols, i ara els 6 restants.

Si esteu interessats o interessades a conèixer la docusèrie, ens podeu fer arribar una demanda per disposar d'un DVD amb la sèrie completa o bé esperar a aquest estiu que penjarem els nous capítols en el bloc: http://mestrestv.blogspot.com.es/
Taller participatiu: Reinventem les nostres relacions (Artibarri)
Per Teleduca  a: May 02, 2012 [18:41]  expira: May 01, 2013 [22:00]  (505428 lectures)
Acció Cultura organitza dos tallers participatius en el marc de la iniciativa cultural en recolzament a la campana We are more que es farà al Espai Jove La Fontana el 4 de maig. http://acciocultura.wordpress.com/

Divendres 4 de maig de 19h a 20h a la plaça de davant de l’Espai Jove La Fontana (Gràcia/Barcelona).

Taller a càrrec de la xarxa Artibarri per reflexionar des de la creativitat i la proposta sobre les relacions socials contemporànies.

Artibarri és un centre de recursos i una xarxa per al desenvolupament de projectes artístics d’acció comunitària, on la participació es converteix en un eix per la millora de la qualitat de vida de les persones i els col·lectius.

El taller serà impartit per diverses entitats i persones d’Artibarri. Una oportunitat per reivindicar una cultura i una creació artística més compromeses amb la comunitat.

El taller és per a tots los públics; des de nens, joves, adults i grans. És gratuït i només es requereix les ganes participar.

Las places són limitades (màxim 40 persones). El criteri de selecció dels i les participants serà per ordre d’arribada.

Es pot reservar plaça escrivint a: acciocultura@gmail.com.

Us esperem el divendres 4 de maig a les 19.00 a la plaça de l’Espai Jove La Fontana!

Pàgina: 1/18  [prop]
Idioma: ca
RSS Wiki rss Articles RSS Galeries d'imatges RSS Galeries d'arxius RSS Mapes